Kjak:Mentanarvirðisløn M. A. Jacobsens

Active discussions

Fagurbókmentir og YrkisbókmentirEdit

Jeg er helt sikkert at tilmindst for 2004 er det forkert, fordi Sigri Mitra Gaini skrev dog digte, og Gianfranco Contri italsk-færøsk ordbogen. Ok, for sikker forstår Sigri sin fag og italienere kan nu digte på færøsk, når de er god nok, men, jeg tænker ikke, at det var grund for det hele. ;-) Nu ved jeg ikke, hvor man kan kjekke det hele liste, om der muligvis er kun overskriften forkert for hele tabellen, eller om det er kun fejlen i denne linie... Jeg mender nemlig også, at Debes' pris fra 1986 er for bogen "nu er tann stundin...", og det er en historiebog, men ingen digtning. Helt sikkert :-) Arne List 28. jun 2005 kl. 10:33 (UTC)

Måske skulle jeg lære færøsk først: ein yrking heder en digt, men eitt yrki er et fag. Og fagur hedder skøn. Altså er yrkisbókmentir = faglitteratur men fagurbókmentir = skønlitteratur! :-)) Arne List 28. jun 2005 kl. 12:19 (UTC)
Tað er rætt :-). Eg havi ein annan spurning hví eru virðislønurnar býttar upp í áðrenn 1969 og aftaná 1969? Eg hugdli líka stutt eftur byarbok.fo, har sær kan man síggja at man hevði virðisløn fyri fagrar bókmentir og yrkisbókmentir longu í 1966. uackor 28. jun 2005 kl. 15:52 (UTC)
Tað veit eg ikki. Spyr bara byarbok@byarbok.fo. Der fik jeg snart svar, efter jeg tænkte, der er muligvis en fejl på deres hjemmeside. Puha, det var jo pinligt, fordi jeg har Føroysk Orðabokin lige ved mig her på bordet men kun "tænkte" i stedet for at opslå ord. ;-) Men, nu var det dog en godt lektion fyri mær :-)) Arne List 28. jun 2005 kl. 16:49 (UTC)
Return to "Mentanarvirðisløn M. A. Jacobsens" page.