Kjak:Atli Pætursson Dam

Add topic
Active discussions

Pætursson ella Pæturssonur?Edit

Vad är rätt: Pætursson eller Pæturssonur? I källan står det Pætursson, men någon har ändrat till Pæturssonur under resans gång. /Diupwijk 19. nov 2012 kl. 17:57 (UTC)

Hmmm, jeg ville tro at det skal være Pætursson, de fleste som har et -son efternavn eller mellemnavn staves -son og ikke sonur. F.eks. Jógvan Fríðriksson (provsten), Petur Pólsson (sanger). Hvis man søger på Google f.eks. eftir Jógvanssonur, så får man kun 8 resultater, og efter Jógvansson, så får man 17.300 resultater. Alti Dam blev oftest kun kaldt Atli Dam, og som oftest skrevet Atli P. Dam. Jeg kan se at der på den engelske wikipedia står Pæturssonur, men jeg tror at det er en fejl. Patursson familien fra Kirkjubø skrives Patursson, f.eks. Jóannes Patursson og Tróndur Patursson. Er der andre som ved, hvordan Atli Dam's mellemnavn skrives? Jeg tror som sagt, at det skal være Pætursson. Vh. EileenSanda (talk) 19. nov 2012 kl. 19:14 (UTC)
Ok. Det är förövrigt en och samma person som har ändrat till -ur både här på färöiska och på engelska: brytningen på engelska, brytningen på färöiska. /Diupwijk 19. nov 2012 kl. 20:05 (UTC)
Nu har jeg korrigeret det her og i den engelske Wikipedia, så håber jeg ikke, at jeg tager fejl. EileenSanda (talk) 19. nov 2012 kl. 21:39 (UTC)
Return to "Atli Pætursson Dam" page.