Lat upp høvuðsmeny

Baltasar Kormákur Samper (føddur 27. februar 1966), betri kendur sum Baltasar Kormákur, er ein íslendskur sjónleikari, filmsframleiðari og filmsleikstjóri. Hann er kendur fyri filmar sínar 101 Reykjavík, Mýrin (bygd á bókina av sama navni eftir Arnald Indriðason), Hafið og Everest. Hann hevur vunnið fleiri virðislønir fyri filmar sínar. Harímillum 7 Eddu-virðislønir, ið er tann íslendska film- og sjónvarpsvirðislønin og heiðurin sum "Best international filmmaker of the year" í Las Vegas í 2015.[1] Baltasar er sonur spanska listmálaran Baltasar Samper.

Baltasar Kormákur
Baltasar Kormakur.jpg
Baltasar Kormákur í 2007
Fødd(ur) Baltasar Kormákur Samper
(1966-02-27) 27. februar 1966 (aldur 53)
Reykjavík, Ísland
Starv Sjónleikari, filmsframleiðari, filmsleikstjóri
Virkin ár 1992–nú
Hjúnafelagi(ar) Lilja Pálmadóttir

Filmografi (sum leikstjóri)Rætta

  • 101 Reykjavík (2000)
  • Hafið (2002)
  • A Little Trip to Heaven (2005)
  • Mýrin (2006)
  • Brúðguminn (2008)
  • Inhale (2010)
  • Contraband (2012)
  • Djúpið (2012)
  • 2 Guns (2013)
  • The Missionary (2013)
  • Everest (2015)
  • Reykjavik (2015/2016)

Filmografi (sum sjónleikari)Rætta

  • Veggfóður: Erótísk ástarsaga (1992) sum Lass
  • Agnes (1995) sum Natan
  • Djöflaeyjan (1996) sum Baddi
  • Drumadísir (1996) sum Gunnar
  • Englar Alheimsins (2000) sum Óli
  • 101 Reykjavík (2000) sum Þröstur
  • No Such Thing (2001) sum Dr. Artaud
  • Regína (2001) sum Ivan
  • Me and Morrison (2001) sum Askildsen
  • Stormviðri (2003) sum Einar
  • Reykjavík-Rotterdam (2008) sum Kristófer

Ávísing úteftirRætta

KeldurRætta