Munurin millum rættingarnar hjá "Klamydia"

Content deleted Content added
Haukur (kjak | íkøst)
{{strika}}
Rthomsen (kjak | íkøst)
No edit summary
Linja 1:
[[Mynd:ChlamydiaTrachomatisEinschlusskörperchen.jpg|thumb|right|[[Chlamydia trachomatis]] undir [[mikroskop]]i.]]
{{strika}}
'''Klamydia''' er vanlig kynssjúka, ið kemur av smittu við [[bakteria|bakteriuni]] [[Chlamydia trachomatis]].
== historia ==
Klamydia sai alkunsa syksyllä 1988. Yhtyeen alkuperäinen kokoonpano oli Vesa 'Vesku' Jokinen (laulu ja kitara), Arto 'Artsi' Laaksoharju (basso) ja Toni 'Kape' Pitkäsalo (rummut). Aivan alussa laulajana toimi Apa, jonka känniset sepustukset olivat osaltaan auttamassa yhtyeen syntyä. Apa kuitenkin kyllästyi jo parien treenien jälkeen ja jäi pois.
Vastaperustettu yhtye aloitti ankaran harjoittelun, mutta ehti vanheta vain kymmenisen treenikerran verran ennenkuin pojat marssivat Welmun studiolle äänittämään ensimmäisen omakustanne-EP:nsä 'Heja grabbar!'. Tuo keväällä -89 julkaistu esikoinen piti sisällään kahdeksan reipasta rallia. Seiskatuumaisen soitanto ja soundit ovat yllättävän valmiita, ottaen huomioon kuinka lyhyestä ajasta oli kysymys - treenaamiseen ja materiaalin kokoamiseen käytettiin aikaa vain pari kuukautta. Biisit olivat Jokisen säveltämiä ja Pitkäsalon sanoittamia. Levyä painettiin 438 kappaletta.
 
Levyn hyvästä menekistä ja yhtyeen reippaasta biisintekotahdista johtuen päätettiin toinen seiskatuumainen jo saman vuoden kesäksi. Yhdeksän laulun tuotos kantoi nimeä '...ja tauti leviää osa 2', painosmäärän ollessa 700 kpl.
 
{{stubbi}}
Samoihin aikoihin maassamme oli vallalla voimakas Ramones-buumi, joten Klamydian maine alkoi levitä Vaasasta ja punkpiireistä muuallekin Suomeen.
EEPEE JA ÄLPEE
Elettiin edelleenkin vuotta 1989, kun yhtye suunnitteli jo kolmannen levyn tekoa. Syksyksi saatiinkin ulos EP joka kantoi nimeä 'Heppi keippi'. Painos oli tällä kertaa kohonnut 800 kappaleeseen. Levy pitää sisällään kahdeksan lähes klassista Klamydia-laulua, mainituksi ansaitsevat tulla 'Viikko pieleen', 'Rakkauslaulu' ja 'Klamydia-song'. Kolmannella levyllä tekstit näyttelevät huomattavaa osaa tuotannossa, vaikka Jokinen väittikin ettei niihin sen erityisemmin paneuduta vaan tekstit syntyvät itsestään. Oli miten oli, vaikka Klamydian tekstit eivät olisikaan mitään sanataiteilun helmiä, ovat ne omalla sarallaan kaikessa konstailemattomuudessaan mainioita juttuja.
Tässä vaiheessa yhtye sai myös ensimmäisen kerran tuntumaa miehistönvaihdoksista, rumpali Toni Pitkäsalon tehdessä tilaa Riku Purtolalle.
 
[[ar:كلاميديا]]
Joulukuussa -89 yhtye marssi jälleen studioon, Vaasan Welmulle. Sessiosta syntyi Turkulaisen Free Animalsin kustantama pitkäsoitto, joka ristittiin 'Älpee´ksi'. Levyn ensimmäinen painos oli 1000 kappaletta, mutta myöhemmän suosion myötä siitä on otettu uusintapainoksia. LP:ltä poimittiin kappale 'Jaspi Mäkky' SHJ-Recordsin julkaisemalle kokoelma EP:lle 'Positiivista voimaa'.
[[da:Klamydia]]
[[de:Chlamydien]]
AMAOOTTAKAKSOSET
[[en:Chlamydia]]
'Älpee' ajautui sitten kesän -90 kynnyksellä myös Stupido Twins -levy-yhtiön Jorma Ristilän ja Joose Berglundin näppeihin. Veljekset innostuivat välittömästi yhtyeestä ja suunnitelmat levytyksiä varten alkoivat.
[[fr:Chlamydiose]]
Tuotteliaana yhtyeenä Klamydia ehti kuitenkin vielä tehdä yhden omakustanne EP:n saksalaisen Die Schwarzen Schafe -yhtyeen kanssa.
[[he:כלמידיה]]
 
[[mk:Хламидија]]
Stupido-Klamydia liiton ensimmäinen hedelmä oli keväällä 1991 julkaistu LP 'Tres Hombres', jolle oli koottu kolmen edellisen EP:n parhaat palat. Levy oli osaltaan auttamassa Klamydian nopeaa nousua koko kansan tietoisuuteen.
[[ms:Penyakit kelamin Chlamydia]]
 
[[nl:Chlamydia]]
Yhtye teki nopeaan tahtiin Stupidoille kaksi EP:tä. Ensin julkaistiin 'Säynäväynäviä' ja lähes heti perään 'Hihhulit tuloo'. Jälkimmäisellä olleen 'Juhannuksena'-kappaleen saama runsas radiosoitto nosti sitten lopulta Klamydian koko rokkaavan kansan suosikiksi. Noiden kahden Stupido-EP:n kappaleista koottiin myös Saksan markkinoille 'I really hate you' -niminen kuuden biisin tuotos. Ainoastaan 'Sekunda Sami' oli ennenjulkaisematon.
[[ja:クラミジア]]
 
[[no:Klamydia-infeksjon]]
Kaiken tämän keskellä yhtyeen laulaja Veskun äänivarat alkoivat pettää ja hän joutui vähäksi aikaa sairaslomalle. Samoihin aikoihin Klamydia oli myös kasvanut nelimiehiseksi. Jokinen oli tähän asti hoidellut myös kitaristin tointa, nyt hän keskittyi yksinomaan laulamaan ja kitaristiksi pestattiin Marko 'Vuokko' Vuorimaa.
[[pl:Chlamydia]]
[[fi:Klamydia]]
SELIBAATIN AUTUUS
[[sv:Klamydia]]
Uusin voimin Klamydia marssi jälleen syksyllä 1991 studioon kasaamaan uutta pitkäsoittoaan. Levyn tekoon osallistui painokkaasti myös Metuja-yhtyeen Kari 'Metu' Bondén kirjoittamillaan kolmella kappaleella ja muutamalla mehukkaalla laulutulkinnalla.
[[ta:கிளமிடியா]]
Yhtyeen kolmas LP sai nimekseen 'Los Celibatos'. Silmiinpistävää levyllä oli se, että mukaan oli kelpuutettu kaksi cover-biisiä, joita Klamydian tuotannossa ennen oltu totuttu kuulemaan.
[[tr:Chlamydia]]
 
[[zh:衣原體屬]]
Levy oli lopullinen läpimurto yhtyeen uralla, se kipusi myyntilistoilla aina Top 10:n asti ja keikkoja alkoi olla tuhkatiheään. CD ja kasettiversioilla bonuksina 'Säynäväynäviä' ja 'Hihhulit tuloo' -EP:iden kappaleet.
 
Levyn ilmestymisen jälkeen Arto Laaksoharju otti lopputilin yhtyeestä ja poistui takavasemmalle, uudeksi bassopojaksi ilmaantui Jari 'Jakke/Shitsi' Helin. Artsi ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi vaan hetken empimisen jälkeen perusti yhdessä Klamydian kanssa oman levy-yhtiön, Kråklund Recordsin, jonka ensimmäinen levyttävä bändi oli tietysti Klamydia.
PINNALLA
Kråklundin ensimmäinen tuotos oli 'Älpee´n' julkaiseminen CD-formaatissa, tietysti nimellä 'Ceedee'. Maaliskuussa 1992 Klamydia äänitti neljännen LP:nsä, 'Pää kiinni painajainen'. Kannen kuva on basisti Shitsin idea, siinä yhtye esittelee takapuoliaan. Levy keikkui Top 10:ssä useita viikkoja.
Shitsin idean pohjalta tehtiin myös Kråklundin seuraava tuotos, 'Pinnalla'-LP. Ajatus pohjautuu vanhaan Love Recordsin julkaisemaan 'Pohjalla'-kokoelmaan ja myös levyn kansi-idea on käänteinen versio alkuperäisestä. Klamydian lisäksi kokoelmalla ovat mukana James Puhto-Ren, Häiriköt ja Himanes.
 
Ennenkuin vuosi -92 oli eletty loppuun, tekaisi yhtye vielä joulumarkkinoille 'Lahja'-nimisen neljän laulun EP:n. Joulu-EP myytiin loppuun nopeasti, eikä uutta painosta tehty koska se olisi ehtinyt myyntiin vasta seuraavan vuoden tammikuussa.
NINA AUTIO ILMAN KÄSIÄ
Alkuvuoden -93 yhtye vietti tiiviisti keikkaillen ja uutta materiaalia työstäen. Kun tähän asti oli liikenteessä oltu lähinnä harrastuspohjalta, muuttui touhu nyt entistä ammattitaitoisammaksi. Klamydian keikkoja alettiin myydä Vaasasta käsin, vanhan tutun, Ekun toimiessa keikkamyyjänä. Jatkuvasti kasvaneen keikkakysynnän johdosta yhtye oli pakotettu tiivistämään keikkailutahtiaan ja samalla vuokrattiin bussi ja asiaankuuluva henkilökunta hoitamaan äänentoistoa ja valoja.
Kesäksi yhtye sai valmiiksi viidennen pitkän levynsä, joka julkaistiin enää ainoastaan CD:nä ja kasettina. Levy sai nimekseen 'Masturbaatio ilman käsiä' ja se sisälsi kahdeksantoista uutta biisiä, 'Lahja'-EP:ltä oli mukaan otettu 'Nina Autio' ja 'Pilke silmäkulmassa'. 'Nina Autio' julkaistiin myös Poko Recordsin 'Rockfestarit'-kokoelmalla.
HUONO EP JA MUUTA SÄLÄÄ
Ennenkuin vuosi 1993 oli lopuillaan ehti Klamydia vielä julkaisemaan seiskatuumaisen EP:n studion kätköistä löytyneistä vanhoista nauhoista. Tämä 900 kappaleen painos sai nimekseen 'Huono-EP' ja se julkaistiin yhtyeen alkuajoilta tutuksi tulleessa formaatissa. Kannet olivat A3-koosta levypussiin taiteltu ja pitivät sisällään niukasti tietoja esim. biisien tekijöistä. Itse levy oli myös etiketön. Levy julkaistiin omaksi iloksi ja siitä ei jaettu promoja minnekään vaan kaikki meni myyntiin, vieläpä yhdessä hujauksessa.
LIVEKÖTINÄÄ!!!
Vuosi 1994 alkoi Klamydian osalta livelevyn teolla. Levyä äänitettiin tammi-helmikuun aikana Seinäjoella, Nivalassa, Evijärvellä ja Iisalmessa ja teos sai nimekseen 'Kötinää!'. Pituutta levylle kertyi 26 kappaleen verran ja formaattina olivat jälleen CD ja kasetti. Vinyylin aika oli Kråklundin osalta ohi. Levy näki päivänvalon vapun alla ja se pitää sisällään biisejä koko Klamydian uran ajalta, kattaen sen varsin mainiosti. Livelevyn teko oli ollut aikaisemminkin yhtyeen kaavailuissa. Keväällä -92 Klamydia esiintyi Vaasan Club 25:ssä ja keikka nauhoitettiin. Yhtye kaavaili sen julkaisemista mutta lukuisien mokien takia se sitten jäi.
Tuskin oli ehtinyt pölyä kerääntymään 'Kötinää'-levyn päälle juuri nimeksikään kun loppukesästä julkaistiin kolmen biisin CD-EP 'Huipulla tuulee'. Nimikkobiisi oli lohkaisu tulevalta pitkäsoitolta. Vekkulein piirroskansin varustettu EP antoi odottaa paljon tulevalta pitkäsoilta.
TIPPURIKVARTETTI VALLOITTAA SAKSAN
Näitä lupauksia oli aika lunastaa 24.10.1994, jolloin julkaistiin yhtyeen seitsemäs pitkä levy, nimeltään 'Tippurikvartetti'. Jo levyn kansi on varsin riemastuttava - yhtye on kuvattu merihenkisiin asuihin sukellusvene taustanaan, tuoden mieleen erehdyttävästi eräänkin Kipparikvartetin. Biiseistä vastaa jälleen Helin/Pitkäsalo/Jokinen-trio. Kun tähänastiset levyt oli nauhoitettu Welmun studiolla Napin hoidellessa äänitykset, tehtiin 'Tippurikvartetti' Jani Viitasen äänittämänä Harasoo-studiolla Tampereella. Levy nousi nopeassa tahdissa aina Top 5:n asti ja pysyi kymmenne myydyimmän joukossa useamman viikon. Orkesteri teki myös tavoistaan poiketen pitkän kiertueen vuosien -94 ja -95 vaihteessa.
Jo ennen Tippurikvartetin ilmestymistä oli Klamydia tehnyt kahden viikon Saksankiertueen paikallisen Die Lokalmatadore -yhtyeen kanssa. Kiertue kantoi nimeä Deutschland von Hinten Tour 1994 ja ajoittui 10.-24.9. väliselle ajalle. Kyseisen kiertueen kunniaksi julkaistiin saksalaisen Scumfuck Mucken toimesta seiskatuumainen tupla-EP, joka kantoi kiertueen nimeä (suomeksi 'Saksaa tulee takaapäin').Kiertueella äänitettiin myös live-tupla-CD 'HimmelAchtungPerkele'.Bonuksena 'Huono-EP'.
ALKKARIT KUNNIAAN
Helmikuun puolessa välissä 1995 ilmestyi Tamperelaisen Hiljaiset Levyt -firman kustantama levy 'Toinen käsittely: Kunnianosoitus Alivaltiosihteerille'.Levyllä vierailee Yöstä ja Popedasta lähtien yhtyeitä, joiden yhteinen nimittäjä on jonkinasteinen Alkkareiden dikkailu. Klamydian osuus tällä tribuuttilevyllä on esittää Heikuran ja Frangenin hengentuote 'Mainion seuramiehen huonompi päivä'.
Kevään koittaessa Klamydia poikkesi jälleen studioon, jonka seurauksena vapun alla ilmestyi kahden biisin CD-single 'Arvon(lisäveron) mekin ansaitsemme'. Singlen kanssa samaan aikaan julkaistiin video, joka kantaa nimeä 'Ilman käsiä'. Mukana on seitsemän biisiä yhtyeen uran varrelta. Videolla on liveä, playbackiä, joukko ex tempore -otteella tehtyjä sketsejä sekä intro.
LAHJATTOMAT SOTAPOLULLA
Heinäkuussa -95 vaihtui Klamydian kokoonpano jälleen kerran; Jakke siirtyi Vuokon tilalle kitaraan ja basson varteen tuli uusi mies Hannu 'Hantta' Viinamäki (tuttu mies mm. Metuja-yhtyeestä ja nykyinen Loretta Problemin akustinen kitaristi). Ensituntumaa uuteen miehistöön saatiin samoihin aikoihin ilmestyneen CD-singlen muodossa. Levy kantoi nimeä 'Saksaan' ja sen kappaleet löytyivät myös tulevalta pitkäsoitolta.
'Siittiöt sotapolulla' -levyn materiaalista suurin osa on Jokisen Veskun väsäämää ja Klamydiaa parhaimmillaan. Samoihin aikoihin Radio Mafia keksi jostakin syystä laatia toimittajille soittolistat, joita tuli noudattaa kello 8.00 ja 18.00 välisenä aikana: vain kaksi biisiä sai toimittaja itse valita, muut tuli valita listalta. Tätä epäkohtaa vastaan yhtye Jokisen hahmossa hyökkäsi voimakkaasti. Eräänlaista vittuuntumista kyseisiin systeemeihin ja pientä piikittelyä Helsinki-keskeistä toimittajamaailmaa vastaan näkyi muutenkin levyllä.
 
Vielä juuri ennen joulua -95 Klamydian neljä ensimmäistä EP:tä julkaistiin kokonaisuutena CD-formaatissa ja kasettina. Mukana on myös 'Huono-EP' kokonaisuudessaan ja paketissa on sama kansi kuin 'Heja grabbar!' -EP:ssä, nimeksi vain on vaihtunut 'Lahjattomat'. Vaasan Palloseura julkaisi myös levyn jolla Klamydia on mukana kappaleella 'VPS'.
 
1996 Julkaistaan "Pala rauhaa"- single. Pääsee Radiomafian soittolistalle, kuin myös viralliselle listalle.
Keikkaa…
Sinkun oltua myynnissä kuukauden verran, julkaistaan "Klamysutra"- niminen pitkäsoitto, joka menee listalla suoraan vitoseksi, keikkuen kriitikoiden harmiksi TOP 40:ssä peräti kaksi kuukautta.
Pitkäsoiton myötä tehdään perinteinen parinkymmenen keikan syksy-rundi.
1997- vuosi. Ahkeraa keikkailua: Klamydia on muuten sellainen yhtye, joka ei pahemmin ole flopannut keikoilla. Aina on porukkaa riittänyt, täydelliset epäonnistumiset liki tuhannesta keikasta on laskettavissa kahden käden sormilla. Kannattajalauma on uskollinen vuodesta toiseen. Erittäin suuri kiitos heille.
Julkaistaan "Perseeseen"-single, piti olla vitsi, mutta myi rysäyksessä 15000 kappaletta. Enempää ei painettu.
Jatkeena isolle vitsille otettiin Suomeen myyntin Saksassa julkaistu "Kipsi"-cd, jossa saksalainen Lokalmatadore soittaa Klamydiaa saksaksi, kun taas Klamis Lokalia Suomeksi. Täysin seko levy, mutta olipa sekin listoilla nelisen viikkoa.
Keikkailua. Kesän festarit, yms…..
Varsinainen virallinen Klamydia- single "Kosketus". Tyly tarina insestistä pääsee radiomafian soittolistalle,sekä viralliselle TOP 10 -sinkkulistalle ykköseksi moneksi viikoksi. Myynti 10000. Enempää ei painettu. Sinkku oli vakavuudessaan järkytys monille vanhoille faneille, jotka odottivat ryyppyralleja ja pippelivitsejä. Mutta mehän tehdään, mitä huvittaa.
Pitkäsoitto "Tango Delirium" pamahti listoille suoraan seiskaksi, viihtyen TOP 40: ssä 6 viikkoa.
Syksyn rundi.
1998 alkuvuosi taukoa.
"Onnesta soikeena" -laulu otetaan Radiomafian viralliseksi Kesäkumi-piisiksi. Julkaistaan sinkku, jossa neljä muuta piisiä. Tätä kirjoitettaessa ollut kaksi kuukautta listalla toisena.
25.9.-98 Kokoelma "Klamytologia". Jossa kaikki parhaat joka levyltä. Tupla cd ja Tripla -cd (lisänä sinkun b-puolet ja muita harvinaisuuksia)
1998. Klamytologian myötä jälleen Suomen kattava rundi. Käydään kaikki suhteellisen hyvin tutuiksi tulleet maitolaiturit ja liiterit läpi. Rundailu vaikutti. Klamytologia oli listoilla ainakin kolme kuukautta, ollen parhaimmillaan toisena Lou Began perkeleen kummitellessa ykkösenä. Että harmitti! Olishan se ykkössija kivalta tuntunut.
1999. Alkuvuosi harvemman puoleista keikkailua ja muuta sähläilyä. Heinäkuussa julkaistaan kesärallattelu "Letoisa Lewinsky"-sinkku. Tarina jenkkipressan sydänkävystä sai mukavan vastaanoton myyden kultaa ja ollen sinkkulistalla kärkisijoilla. Kesäkeikkailua, enimmäkseen lomailua.
Syksyllä putkautettiin listalle suoraan neljänneksi kipuava Pitkäsoitto "Zulupohjalta" ja lähdettiin urakalla tien päälle. Käytiin Jyrki I&I:ssa pitämässä puolentoista tunnin rytinäsessio, jonka jälkeen tehtiin kolmen ja puolen kuukauden tiheätahtinen "Operaatio Zulu"-niminen kiertue.
2000. Pari ekaa uuden vuosituhannen päivää luonnollisesti pihalla kuin lumiukko. Maalis- ja huhtikuu rundia jonka jälkeen toukokuussa pihalle uusi sinkku.
Kultaa myynyt: Siittiöt sotapolulla- cd, Klamysutra-cd sekä Los celibatos-cd. Muut pitkäsoitto-julkaisut heiluvat myös aika lähellä. Jokainen paitsi "Kipsi" on myynyt 13000-18000.
Sinkut: "Kosketus" platinaa, "Perseeseen" platinaa ja "Onnesta soikeena" tähän mennessä kultaa.
Myytyjä pitkäsoittoja yhteensä yli 200.000; ep-lättyjä yli 50.000. Tehkää perässä !
Klamydia ei koskaan ole ollut mitenkään megasuosittu, eikä sellaiseksi varmasti koskaan tulekaan. Silti harvalla suomalaisella bändillä on ollut niin uskollista kuulijakuntaa kuin tällä sekopääryhmällä. Vuodesta toiseen levyt ovat myyneet suurin piirtein saman määrän, ja porukkaa on keikoilla uskollisesti metelöimässä käynyt. Välillä on Klamydia ollut miltei täydellisessä mediapimennossa, koska onhan se tietysti päätoimittajien vaikea päästää sukupuolitautia palstoillensa tai eetteriinsä muussa kuin valistusmielessä. Mutta se ei paljon suosiota ole heilautellut. Aina on silti valoa putken päässä näkynyt. Kansantauti pysyy ja paranoo, sanoivat pännänpyörittäjät sitten mitä hyvänsä.
Huh, huh. Ei oo vähään aikaan näin paljon itseensä tullut kehuttuakaan. Mutta kukas se kissan hännän nostaa, kun hiiret tanssii pöydällä...tai jotain...
Tautia käydään taas levittämässä saksassa muutaman keikan verran. Voi kun muistais jotakin. Tequila oli aina vaan halpaa.
Vesku toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja väsää ”Outo kunnia-soololevyn ja ”Ajetaan aaveet pois”-sinkun. Vakavan linjansa takia levy oli hämmästys monelle Klamy-fanille.
”Snapsin paikka”-sinkku julkaistaan kesäkuussa 2000. Miltei radiosoittoboikotissa, mutta sijoittuu silti listalle kärkisijoille. Kesällä rundia.
Hantta ilmoittaa, että ”päivät tässä bändissä ovat täynnä”. Mies lähtee muihin hommiin, Tilalle pyydetään Kaskisten mies Severi. Nuoren ja innokkaan basistin myötä Klamydia löytää niin sanotun vitosvaihteen, ja rynnii innoissaan syyskuussa 2000 studioon väsäämään piratismin vastaista ”Ryssä mun leipääni syö”- sinkkua. Plätty rytisee listaykköseksi, ja herroista kiinnostuu jopa poliisi-tv. Ei tosin radiot soittolistoineen. Ilmeisesti piratismia ei saa eetterissä vastustaa.
Piirun verran ennen Klamytapit-pitkäsoittoa julkaistaan rajoitettu (1500 kpl) painos ”Koomikko tahtomattaan”-sinkusta. Kyseinen piisi voitti vuoden -99 Jyrki hit-challenge yleisöäänestyksen.
Helmikuussa 2001 julkaistaan Klamytapit-pitkäsoitto. Kiilaa itsensä komeasti listavitoseksi. Syksy ja kesä hurjaa keikkailua.
6.12. Vaasan kaupungin myöntää Klamydialle kulttuuripalkinnon. Siitä seuraa pohjanmaalla sellainen sanasota puolesta ja vastaan, että sen noteeraa koko maan media STT.tä myöten. Poikia naurattaa koko kohu, mutta mikäs siinä. Ilmaista mainosta.
Kiertueen jälkeen painellaan studioon uuden matskun voimin. 1.3. 2002 julkaistaan ”Ookko tehny lenkkiä (pyörällä ilman penkkiä)”- sinkku. Listan kärkisijoille. Maaliskuussa kymmenen keikan minirundi.
19.4. Julkaistaan yhdestoista virallinen pitkäsoitto ”Punktsipum”. Tätä kirjoitettaessa kyseinen plätty on keikkunut listoilla kaksi viikkoa, kesärundi tulossa ja pullonkuvat silmissä..........tai jotain..........
Tähän mennessä Klamydia-tautia on levitetty äänitteiden muodossa reilusti yli 300.000, ja keikkoja on tehty yli 1000 kpl. Lasketaan tarkemmat määrät sitten kun jää luppoaikaa.
© Kråklund Records Oy