Content deleted Content added
→‎Tech News: 2015-34: nýtt innlegg
MGA73 (kjak | íkøst)
Linja 655:
:: Jeg har lige tjekket billederne af Børkur Hanagleiv. Der blev først sendt en mail med "jeg giver tilladelse til filerne x og y men der blev ikke nævnt en specifik licens hvorfor der blev svaret tilbage, at vi havde brug for en specifik licens. Der blev så sendt en tilladelse med en specifik licens, men der blev ikke nævnt et link til hvor filerne lå på Commons. Jeg har nu lavet en note i OTRS og på [[:commons:User_talk:Bergurnet]]. Jeg tænker, at det bør kunne løse problemet. --[[Brúkari:MGA73|MGA73]] ([[Brúkarakjak:MGA73|kjak]]) 14. aug 2015 kl. 18:13 (UTC)
::: Hej MGA73. Ok, det er en helt utrolig besværlig tilgang med at lægge billeder ud på Commons, næsten ikke til at finde ud af for almindelige fotografer og Wikipedianere. En færøsk bruger, Benadikt, gjorde sig stor umage med at hjælpe kunstneren bag Børkur Hanagleiv at lægge billederne ud på Commons igen samt give sin tilkadelse, men det var stadig ikke godt nok, og jeg har næsten ikke set nogen redigeringer her af Benadikt siden. Men angående billedet af Malan Eyðunsdóttir, siger du så, at det at fotografen gav sin tilladelse til mig via Facebook og jeg sendte print screen videre til Commons ikke var godt nok? Hvad er det han skal gøre? Skal han oploade billedet igen ellet bare sende sin tilladelse samt nævne hvilken licens? Og hvor er det nu, at han i så fald skal sende tilladelsen? Vh. --[[Brúkari:EileenSanda|EileenSanda]] ([[Brúkarakjak:EileenSanda|kjak]]) 15. aug 2015 kl. 19:26 (UTC)
:::: Ja det er ærgerligt, at det gik galt. Brugerne på OTRS skrev faktisk tilbage til kunstneren og sagde tak for tilladelsen og spurgte om kunstneren vile være sød at oplyse hvad filerne hed på Commons. Men der kom ikke svar.
:::: Mht. Malan Eyðunsdóttir så vil vi helst have en formel tilladelse sendt direkte fra rettighedshaveren. Vi har desværre set eksempler på at nogle brugere har lagt billeder op og har skrevet at fotografen har givet tilladelse, hvor fotografen så efterfølgende har sagt at det har han/hun aldrig givet tilladelse til. Om det så er brugeren, der har talt usandt/misforstået noget, eller om det er fotografen, der har misforstået noget/skiftet mening er jo svart at vide. Uanset hvad, så er det aldrig rart for Commons, fotografen eller brugeren, hvis sådan noget opstår. --[[Brúkari:MGA73|MGA73]] ([[Brúkarakjak:MGA73|kjak]]) 18. aug 2015 kl. 18:02 (UTC)
 
== [[m:Special:MyLanguage/Tech/News/2015/28|Tech News: 2015-28]] ==