Content deleted Content added
Diupwijk (kjak | íkøst)
JoergenB (kjak | íkøst)
→‎Flokkur -> Bólkur: Ändra "formur" utan vidare; har ingen åsikt om mediawiki. Quackor är den färing som förr jobbade mest med detta.
Linja 22:
 
:Ja, jag tror också att det har blivit något fel i samband med någon flytt. Tyvärr verkar inga färöiska modersmålstalare översätta systemmeddelanden, så islandismer eller rena felöversättningar blir aldrig korrigerade. Om du eller någon annan som ser detta lägger märke till fler fel så skall jag gärna korrigera dem. [[Brúkari:Diupwijk|Diupwijk]] 12. okt 2011 kl. 16:41 (UTC)
::''Formur'' tycker jag att du självklart skall ändra. (Där föll nog min teori om isländskt inflytande, förresten; "mall" tycks heta ''snið'' på iswp.) Mediawiki har jag knappt varit inne på, och jag har ingen åsikt om det.
::Den som startat fowp och gjort mycket av översättningarna är såvitt jag förstår [[Brúkari:Quackor]]. H*n gjorde mer åt detta och annat i början; se t. ex.[http://fo.wikipedia.org/w/index.php?title=Br%C3%BAkari:Quackor&diff=38913&oldid=38894 detta utdrag ur användarsidehistoriken], och h*n är färöisktalande; men hinner numera inte göra så mycket åt wikipedia. (Dessutom misstänker jag faktisk att h*n åtminstone förr talade färöiska bättre än han skrev det; en del av de stavfel h*n åstadkom (''varð'' i stället för ''var'', ändelsen ''-i'' i stället för ''-ið'', o. d.) tydde på att h*n visste utmärkt hur orden skulle uttalas, men inte alltid vilken av alla likaljudande stavningar som var rätt. Detta var för en del år sedan, och kan ha varit en åldersfråga.)
::Själv har jag oftast frågat Quackor, när jag har undrat över vad som är riktigast ur språksynpunkt. Numera frågar jag ibland (precis som du) [[Brúkari:EileenSanda]], som till skillnad från Quackor ju verkar att vara rätt aktiv. När det gäller just systemmeddelandena, så vet jag alltså att Quackor har arbetat med dem, men vet inte Eileen har gjort det; det kan därför vara vits att fråga båda, om man är osäker. Quackor är ju ändå inne då och då, inte minst för att svara på frågor på h*ns brúkarakjak.
::M. v. h., [[Brúkari:JoergenB|Jörgen B]] 12. okt 2011 kl. 17:55 (UTC)